Епіфаній допустив об'єднання ПЦУ з греко-католиками

09:02, 13.05.2019
Епіфаній допустив об'єднання ПЦУ з греко-католиками

Епіфаній: У майбутньому всі православні повинні об’єднатися в єдиній Церкві (фото: facebook.com/epifaniy)

Предстоятель Православної церкви УкраїниЕпіфаній допускає, що православні східного і західного обрядів в майбутньому можуть об'єднатися в одну церкву.
 
Про це митрополит Епіфаній розповів в інтерв'ю на телеканалі "Еспресо".
 
"Загалом багато хто прагне і говорить проте, що ці церкви повинні в майбутньому об’єднатися. Але для того, щоб об’єднатися, треба прийти до діалогу. Зараз ми тісно співпрацюємо. Ми спільно втілюємо певні проекти, беремо участь у спільних заходах", - заявив Епіфаній. 
 
"На зустрічі з Блаженнійшим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашої співпраці. У  цій співпраці ми прийдемо до діалогу, а вже діалог визначить, чи зможемо ми об’єднатися. Теоретично це в майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні стосунки, прагнути цієї єдності. У майбутньому всі православні повинні об’єднатися в єдиній Церкві", - наголосив глава ПЦУ. 
 
Зауважимо, почесний патріарх Філарет раніше допустив розділ ПЦУ, але пообіцяв створити єдину церкву. Філарет далі наполягає на існуванні старої УПЦ Київського патріархату й називає себе її патріархом, хоча напередодні Міністерство культури спростувало існування Київського патріархату.