34 судді Окружного суду Києва не прийшли на іспит через «хворобу»

18:31, 10.05.2019
34 судді Окружного суду Києва не прийшли на іспит через «хворобу»

Всі 34 судді в один день захворіли і надіслали 34 довідки про хворобу (фото: "Гордон")

34 судді Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голова Павло Вовк та судді, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.
 
Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на члена ВККС, секретаря палати з питань добору і публічної служби Михайла Макарчука.
 
"7 суддів прийшли, 34 - ні. Неявка на оцінювання без поважних причин є підставою для звільнення судді. Однак комісія з’ясувала, що сталося із цими суддями. Вони всі в один день захворіли і надіслали нам 34 довідки про хворобу", - розповів Макарчук.
 
Він додав, що Вища кваліфікаційна комісія не вправі спростовувати чи перевіряти медичні довідки.
 
"Тому така причина є поважною, і для цих суддів призначено новий день складання іспиту", - сказав Макарчук, додавши, що судді Окружного адмінсуду Києва мають пройти оцінювання у ВККС 21 травня.
 
У відповіді ВККС також зазначалося, що після засідання РНБО, яке президент Петро Порошенко скликав у відповідь на визнання незаконною націоналізацію Приватбанку, жодних доручень до ВККС не надходило.
 
Як відомо, на цьому ж засіданні одним із рішень РНБО було звернення до комісії негайно провести оцінювання колегії суддів - Ігор Качур, Володимир Келеберда, Віталій Амельохін, яка винесла рішення по Приватбанку.
 
"Я не пригадую, щоб ми отримували будь-які звернення. Мені про таке невідомо. Заплановані оцінювання суддів планувалися незалежно від їхніх рішень та засідань РНБО", - підтвердив це Макарчук.
 
Нагадаємо, Окружний суд Києва перед ІІ туром виборів задовольнив позов Ігоря Коломойського щодо неправомірності націоналізації "Приватбанку", хоча у вересні 2018 року визнав націоналізацію законною.
 
Окружний адміністративний суд Києва відомий також тим, що раніше відновив Романа Насірова на посаді голови ДФС і заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.