Гуайдо повідомив про загибель двох протестувальників у Венесуелі

09:21, 02.05.2019
Гуайдо повідомив про загибель двох протестувальників у Венесуелі

(фото: twitter.com)

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо заявив, що за останні два дні під час протестів загинули двоє людей.
 
Про це Хуан Гуайдо написав у Twitter.
 
"Диктаторський режим вбив 24-річного чоловіка, який хотів жити в Свободі. Я знаю, що моїх співчуттів вашій родині недостатньо, але узурпатор знає, що на кожному кроці є сила наших мучеників, які вимагають справедливості", - підкреслив опозиціонер.
 
Також Гуайдо повідомив про смерть 27-річної жінки.
 
"Це має припинитись. Вбивцям доведеться взяти на себе відповідальність за свої злочини", - зазначив він.
 
Крім цього, Гуайдо заявив, що по всій Венесуелі пройшли 397 демонстрацій, 32 протестувальників арештували, 25 - отримали поранення.
 
Гуайдо оголосив, що 2 травня у країні почнеться загальний страйк, в якому візьмуть участь усі верстви населення.
 
Нагадаємо, очільник парламету Венесуели Хуан Гуайдо оголосив, що президент Венесуели Ніколас Мадуро не має права керувати країною, бо вибори, які відбулися 10 січня, були недемократичні, а тому нелегітимні.
 
Він заявив, що тимчасово стає президентом. Хуана Гуайдо підтримали ЄС та США. Водночас країни з тоталітарними режимами - Росія, Білорусь, Туреччина та Китай - висловилися на підтримку опального президента Мадуро.
 
Як ідомо, у Венесуелі вирує глибока економічна криза. За 2018 рік інфляція становила 1,7 мільйона відсотків, населення тікає з країни під загрозою голоду. Країну 14 років очолював диктатор Уго Чавес, якого змінив Ніколас Мадуро.