У Чернігові підлітки врятували чоловіка і допомогли затримати ймовірного нападника

15:05, 01.05.2019
У Чернігові підлітки врятували чоловіка і допомогли затримати ймовірного нападника

(МВС України/Facebook)

У Чернігові троє підлітків 12-13 років врятували пораненого чоловіка та допомогли патрульним затримати ймовірного нападника.

 

Про це повідомляє МВС України на сторінці у Facebook.

 

"23 квітня близько дев’ятої вечора на лінію "102" зателефонував хлопчик та повідомив, що на вулиці Пухова у дворі між багатоповерхівками лежить чоловік, поранений ножем. Чоловік був живий, але стікав кров’ю. За вказаною адресою негайно виїхав екіпаж підрозділу ТОР патрульної поліції. На місце події екіпаж прибув одночасно із каретою швидкої допомоги. Патрульні побачили трьох малолітніх хлопців, а також чоловіка із закривавленою ногою та напівпритомну жінку. Чоловік та жінка лежали на землі, у чоловіка на нозі був накладений імпровізований джгут з брючного ременя", - йдеться у повідомленні.

 

 

Хлопці розповіли, що бачили, як у дворі сперечалися двоє чоловіків та жінка. У якийсь момент один із чоловіків вдарив іншого, а потім ще й жінку після чого втік.

 

"Що саме сталося із постраждалими, хлопці одразу не зрозуміли. Побачили кров у пораненого лише тоді, коли він став кликати на допомогу. За словами хлопців, кров із ноги текла сильно і вони стали шукати, чим її зупинити, і одночасно телефонувати до поліції. Поранений запропонував скористатися його брючним ременем. Хлопці взяли ремінь і зробили з нього джгут, затягнувши вище рани. Жінка майже не постраждала, у неї було кілька забоїв", - додали у МВС.

 

 

Підлітки розповіли патрульним, що бачили, куди пішов нападник. Правоохоронці стали прочісувати напрямок, на який указали діти. В одному з під’їздів ховався громадянин, який за описом був схожий на нападника - він був затриманий на місці.

 

"Героями і справжніми чоловіками виявилися учні гімназії № 31 міста Чернігів. Нікіта Алієв -12 років; Микита Велігорський -12 років; Олександр Красуля - 13 років. Пишаємося хлопцями Чернігівщини!", - зазначили у МВС.