МІП розслідує появу ролика із зображенням України без Криму

14:47, 01.05.2019
МІП розслідує появу ролика із зображенням України без Криму

(фото Національної поліції)

Міністерство інформаційної політики розпочало службове розслідування щодо трансляції в аеропорту Бориспіль промоційного ролика, в якому використано некоректне зображення карти України.

 

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

 

"МІП вже почало службове розслідування щодо причин такого неприпустимого збою і всіляко сприятиме поліції у розслідуванні цього інциденту", – наголошується у повідомленні.

 

У МІП появу некоректного зображення мапи Європи у промоційному ролику в аеропорту Бориспіль пояснюють технічним збоєм, через який у кінцевому варіанті ролика залишилася карта, взята з фотостоків, в якій відсутні деякі напрями – Туреччина, країни Балтії, Данія та Крим.

 

"Ролик було показано всього кілька разів і одразу знято з ротації. Коректна версія відео вже передана для трансляції”, - наголосили у Міністерстві.

 

Як повідомляла УМ, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика із зображенням України без Криму.

 

Провадження відкрито за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри.

 

29 квітня, до поліції звернувся один з пасажирів аеропорту "Бориспіль". Він повідомив, що у приміщенні аеропорту транслюють відеоролик, в якому Україна відображена без АР Крим. 

 

За цим фактом слідчим відділом відділення аеропорту "Бориспіль" було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

 

Поліцейські документують факт розповсюдження незаконного відеоконтенту та опитують працівників аеропорту, встановлюють осіб, які монтували та надали проморолик для розміщення. Попередньо встановлено, що лист з пропозицію про розміщення відеоконтенту надійшов до підприємства з Міністерства інформаційної політики.

 

Наразі встановлюються всі обставини події, проводяться першочергові слідчі дій. Поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили та створили даний відеопродукт.