У «Борисполі» транслювали карту України без Криму: відкрито провадження

13:43, 30.04.2019
У «Борисполі» транслювали карту України без Криму: відкрито провадження

(фото Нацполіції)

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика із зображенням України без Криму.

 

Провадження відкрито за статтею, що передбачає кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри.

 

Про це інформує департамент комунікації Національної поліції України.

 

Вчора, 29 квітня, до поліції звернувся один з пасажирів аеропорту "Бориспіль". Він повідомив, що у приміщенні аеропорту транслюють відеоролик, в якому Україна відображена без АР Крим. 

 

За цим фактом слідчим відділом відділення аеропорту "Бориспіль" було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

 

Поліцейські документують факт розповсюдження незаконного відеоконтенту та опитують працівників аеропорту, встановлюють осіб, які монтували та надали проморолик для розміщення. Попередньо встановлено, що лист з пропозицію про розміщення відеоконтенту надійшов до підприємства з Міністерства інформаційної політики.

 

Наразі встановлюються всі обставини події, проводяться першочергові слідчі дій. Поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили та створили даний відеопродукт.