Народного депутата Найєма облили нечистотами в Одесі

13:41, 19.04.2019
Народного депутата Найєма облили нечистотами в Одесі

(фото УСІ)

19 квітня в Одесі народного депутата Мустафу Найєма облили нечистотами через конфлікт навколо Літнього театру.

 

Про це повідомляє "Думська".

 

Відзначається, що Найєм прибув до Одеси, щоб підтримати активістів, які виступають проти забудови Літнього театру.

 

На вході в театр йому на голову вилили відро нечистот.

 

Сам Найєм після інциденту заявив, що вважає подію частиною боротьби за активи.

 

"Ми розуміємо, що все навколо активів, конкретних територій, конкретних забудов. Дуже багато разів писали, що Одесу давно купили і Одесою керують не ті люди, які формально представлені. Сподіваємося, що після виборів вся ця історія зміниться, сподіваємося, що одесити знайдуть можливість і змінять Труханова", - сказав Найєм.

 

"Прикро, що одесити втрачають своє місто, головні точки Одеси. Це давно продано, передано в користування, там йдуть будівництва", - додав депутат.

 

Він також нагадаємо, що в Одесі протягом 5 років "системно виштовхується все, що чинить опір, починаючи від громадянського суспільства, активістів, громадських організацій".

 

"Ви бачите, як людей б'ють, як у людей стріляють. Ми цього просто так не залишимо, ми будемо захищати людей, звертатися в правоохоронні органи, будемо створювати групу в парламенті", - сказав Найєм.

 

На місце подій також прибув шоумен Дмитро Шпінарев, який заявляв, що в Літньому театрі ніхто не збирається будувати торговий центр.

 

Найєм же наполягає на проведенні громадських слухань.

 

"Ми ініціюємо громадські слухання, і Одеса прийме рішення, яким повинен бути Літній театр", - сказав депутат.

 

У поліції Одеської області заявили, що затримали двох осіб, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні зазначеного кримінального злочину.

 

"Попередньо їх дії кваліфікуються за статтею 296 (хуліганство) ККУ. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також вирішується питання про притягнення ще двох осіб до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП за нецензурну лайку в громадському місці", - йдеться в повідомленні.