Глава УГКЦ у зверненні до молоді: «Не даймо нікому висміяти Україну»

13:30, 13.04.2019
Глава УГКЦ у зверненні до молоді: «Не даймо нікому висміяти Україну»

(Медіаресурс УГКЦ)

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав оприлюднив звернення до молоді напередодні виборів президента. У ньому він закликав не "переходити на бік нашого противника".

 

"Історія спасіння показує усім нам, що дорога з рабства до свободи – це важкий і тривалий шлях, яким треба крокувати з дня на день, послідовно й витривало. На цьому шляху можливі помилки, але неприпустимо допускатися злочинної байдужості чи легковажності, якими ми самі, часто навіть не помічаючи цього, переходимо на бік нашого противника, самі добровільно повертаємося під його кормигу", – вважає Блаженніший Святослав.

 

Глава УГКЦ наголошує, що сьогодні ми в Україні виявлятимемо нашу національну і християнську зрілість через участь у виборах Президента України.

 

"Для когось із вас це, можливо, перші вибори в житті. Саме цей день може стати вирішальним для долі країни на десятиліття, а навіть і для її подальшого існування. Тому закликаю вас до зрілої відповідальності. Тільки зріла особа здатна передбачити наслідки свого вибору та брати на себе особисту відповідальність за них. Не даймо нікому висміяти України, глумитися над кров’ю і стражданням нашого народу, який ціною власного життя виборює справжню свободу!", - наголосив Святослав.

 

Для того, щоб молоді українці краще і якомога свідоміше прийняли особисте й відповідальне рішення, Глава Церкви пригадав критерії, які свого часу висловив святої пам’яті Блаженніший Любомир і за якими, на його думку, необхідно оцінювати претендентів на пости в органи державної влади: професіоналізм, порядність і патріотизм.

 

"Тільки той, хто має всі три риси, може бути гідним нашої довіри", – наголошено в Посланні.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.