Меркель і Порошенко виступили за великоднє перемир’я на Донбасі

17:16, 12.04.2019
Меркель і Порошенко виступили за великоднє перемир’я на Донбасі

(фото прес-служба Президента)

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель закликають Росію до "великоднього перемир'я" на сході України з 18 квітня.

 

Про це вони заявили 12 квітня на спільній зустрічі з журналістами у Берліні.

 

"Під час сьогоднішнього обговорення ми підтримали великоднє припинення вогню, воно має набути чинності 18 квітня за умови забезпечення його виконання з боку Російської Федерації", - сказав Порошенко.

 

Водночас Ангела Меркель висловила незадоволення результатами Мінського процесу і виступила за продовження Нормандського формату.

 

"Ми можемо сказати, що обмежили конфлікт... Французький президент вважав, що важливою є участь Росії в мінському процесі. Хоча результати мінського процесу не є задовільними...", — зазначила Меркель 

 

Однак вона вважає Мінські угоди "єдиним шляхом, за яким зараз можна йти, та єдиним варіантом, який може принести користь".

 

 Водночас канцлерка вважає, що переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі в "Нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) виправдали себе і їх варто продовжити.

 

"Я вважаю, що цей формат себе виправдав ... при цих надзвичайно складних умовах, і я думаю, що його потрібно продовжити", — сказала вона.

 

Як повідомляла УМ, новий режим тиші на Донбасі, який почався опівночі в п'ятницю, 8 березня, протримався 10 годин.