Депутати повернуться до розгляду мовного закону вже після виборів

15:55, 12.04.2019
Депутати повернуться до розгляду мовного закону вже  після виборів

(УНН)

Народні депутати повернуться до розгляду проекту закону про забезпечення функціонування української мови як державної вже після виборів.

 

Про це заявила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, завершивши ранкове засідання Верховної Ради України, передає УНН.

 

“Хочу нагадати вам, що наступного тижня народні депутати України працюють з виборцями, у тиждень з 15 по 19 квітня народні депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях”, — зазначила Геращенко.

 

Вона нагадала, що чергове пленарне засідання Верховної ради відбудеться у вівторок, 23 квітня. Крім того, Геращенко подякувала нардепам за роботу над поправками до законопроекту протягом тижня.

 

Ук повідомляла УМ, автор закону про мову Микола Княжицький, виступаючи з трибуни Верховної Ради, неодноразово зазначав про необхідність прийняття законопроекту саме найближчим часом і не відкладати його на потім.

 
Адже перше читання документ пройшов iще 4 жовтня 2018 року. Підготовка "мовного" законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час Комітет ВР iз питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів, а зараз їх розглядають уже під куполом. Проте, на думку пана Княжицького, документ необхідно прийняти за цієї каденції Верховної Ради, щоб унеможливити проросійський реванш. 

Раніше українська ведуча Оксана Марченко, дружина політика Віктора Медведчука, який є особистим другом і кумом президента Росії Володимира Путіна, вважає, що новий закон про мову позбавить українців доступу до світової науки і перетворить на "німе плем'я 3-го сорту".