Епіфаній: Пишаємося, коли нас називають бандерівцями

10:37, 12.04.2019
Епіфаній: Пишаємося, коли нас називають бандерівцями

(фото pravda.com.ua)

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що пишається, коли коли його називають бандерівцем.  

 

Таку думку висловив  Епіфаній під час відвідування Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ) в рамках свого архіпастирського візиту на Львівщину.

 

"Історія університету засвідчує, з-поміж його випускників було багато тих, які насправді, не словом, а ділом, любили свою українську землю та її народ. Серед них варто відзначити та згадати генія українського національного і націєтворчого духу Степана Бандеру. Він є славним випускником саме вашого університету. І коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося", – зазначив він.

 

"Для декого таке найменування є лайливим, але для нас це честь. Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що прийде час і один буде говорити "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям Слава!". Ми з вами дочекалися цього часу, тому повинні радіти, що є спадкоємцями наших героїв та маємо можливість осягнути і продовжувати те, що вони накреслили", – додав Митрополит Епіфаній.

 

Як повідомляла УМ, Епіфаній заявив, що Росія задіяла усі можливі засоби, щоби Православні церкви якомога довше не визнавали Українську церкву.