У Черкасах обурені закупівлею світильників у Росії

17:32, 11.04.2019
У Черкасах депутат міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов звернувся із заявою до черкаського обласного управління СБУ з проханням провести перевірку і з’ясувати, чому бюджет Черкас спонсорує економіку Росії.
 
Про це він повідомив у Фейсбуці.
 
За його словами, влада Черкас спонсорує економіку країни - агресора, адже за бюджетні кошти міста купують світильники в Росії. Бо 10 мільйонів гривень пішли в Росію, а звідти, напевно, у вигляді зброї, набоїв і зарплат терористам в ДНР і ЛНР.
 
"Підприємство "Дорстрой" виграло тендер на ремонт у Черкасах вулиці Героїв Дніпра. Це той об’єкт, яким любить хизуватися мер Черкас Анатолій Бондаренко. "Дорстрой" з Христинівки, директор якого є екс-депутат райради від Партії регіонів, купує в Росії в торговому домі "Ферекс" (Татарстан) світильники. Встановлюють їх на вулиці Героїв Дніпра. Оборудка була проведена наприкінці минулого року", - обурюється Олександр Згіблов.
 

Він закликає СБУ з’ясувати, яким чином купувалися світильники у країни - агресора і чому була обрана саме Росія? 
 
"Також прошу перевірити ще й законність розмитнення і чи "не намутили" там наші горе-господарники. Також треба з’ясувати чи є зв'язок між керівництвом корпорації "Дорстрой" і екс-мером Черкас Володимиром Олійником? І яку роль у цій всій схемі відіграє мер Черкас Анатолій Бондаренко? Бондаренко називає Путіна "подонком", а ще вчора з його бюджету, з його об’єкту, гроші через підрядника йдуть в Росію, а звідти "годують" сепаратистів на Донбасі. Його радника пана Крилова , який вихваляв "Беркут" на 23 лютого, ми піймали. По ньому розслідують справу. Перевіряють на сепаратизм і зв'язок з ДНР і ЛНР", - наголошує депутат Черкаської міської ради Згіблов.
 
І підсумовує, хтось має сидіти, якщо 10 мільйонів гривень, а це 370 тисяч доларів пішли в Росію фактично з міського бюджету Черкас.