Роман Насіров вдруге програв суд лікарю і має сплатити йому 13 тисяч гривень

13:01, 11.04.2019
Роман Насіров вдруге програв суд лікарю і має сплатити йому 13 тисяч гривень

Роман Насіров (фото: facebook.com)

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров знову програв суд проти лікаря Максима Соколова, який свідчив проти нього і тепер зобов'язаний виплатити йому компенсацію у 13 тисяч гривень.
 
Про це повідомляє Центр протидії корупції у Twitter.
 
Зазначається, що Насіров особисто прийшов на суд. За даними ЦПК, екс-голова Фіскальної служби просив суд визнати обстеження та свідчення в суді Соколова у його справі незаконними, а також стягнути з лікаря мільйон гривень за моральну шкоду і ще мільйон гривень - з медзакладу.
 
Однак Роману Насірову відмовили в задоволенні позову.
 
"Сам Насіров зобов’язаний заплатити лікарю Соколову 13 тисяч гривень компенсації", - йдеться у повідомленні.
 
Після суду Соколов зазначив, що це чи не єдиний випадок, коли громадськість стала на захист медпрацівника.
 
При цьому сам Роман Насіров стверджує, що проти нього діяли за умисним зговором, а також додав, що буде подавати новий позов.
 
Зауважимо, у грудні суд також не задовільнив позов, який Роман Насіров подав до лікаря Максима Соколова, що свідчив у справі проти нього.
 
Як відомо, Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року, але 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови ДФС Романа Насірова та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.
 
У суді пояснили, що звільнення Романа Насирова з посади голови ДФС було безпідставним і з порушенням процедури. При цьому в БПП розповіли, що під час прийняття рішення про відновлення Романа Насірова на посаді голови ДФС суд оцінював виключно законність постанови Кабінету міністрів - суд не брав до уваги кримінальне провадження проти глави ДФС.
 
Брав участь у виборах президента 2019 року, де набрав найменше голосів з усіх кандидатів - 0,01%, за нього проголосували 2 тисячі 579 виборців.