Роман Насіров програв суд лікарю, що назвав його діагноз фейком

19:49, 19.12.2018
Роман Насіров програв суд лікарю, що назвав його діагноз фейком

Сам Насіров на засідання не прийшов (фото: inforesist.org)

Шевченківський райсуд Києва не задовільнив позов, який екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав до лікаря Максима Соколова, що свідчив у справі проти нього.
 
Як повідомляє "Центр протидії корупції", суддя відмовила повністю.
 
Рішення можна оскаржити протягом місяця.
 
Адвокат Насірова Костянтин Дорошенко зокрема повідомив "Українській правді", що буде рекомендувати подавати апеляцію, однак остаточне рішення ухвалить його підзахисний.
 
Як відомо, Насіров звинувачував лікаря та медичний заклад у розголошенні діагнозу та в наданні йому допомоги без згоди.
 
Екс-посадовець просив визнати ці дії незаконними та компенсувати йому 1 мільйон гривень.
 
Сам Насіров на засідання не прийшов.
 
Його захисник наполягав, що в Інституті кардіології не мали права проводити примусове обстеження на підставі постанови детектива НАБУ та без згоди Насірова.
 
Крім того, лікар Максим Соколов нібито порушив лікарську таємницю, коли розповів у суді про діагноз екс-очільника ДФС.
 
Представники лікарні та Соколова наполягали, що Насіров був без тями, його офіційних представників не було, тому отримати згоду було неможливо, а медики надавали йому невідкладну допомогу.
 
Сам лікар пояснив, що перед ним у суді про діагноз розповідали адвокат і прокрор, тому він не вважає це таємницею.
 
Крім того, Соколов наголосив, що підписав документ про кримінальну відповідальність за надання недостовірних свідчень або відмову свідчити.
 
Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови ДФС Романа Насірова та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень. У суді пояснили, що звільнення Романа Насирова з посади голови ДФС було безпідставним і з порушенням процедури. При цьому в БПП розповіли, що під час прийняття рішення про відновлення Романа Насірова на посаді голови ДФС суд оцінював виключно законність постанови Кабінету міністрів - суд не брав до уваги кримінальне провадження проти глави ДФС.
 
Уряд планує оскаржувати це рішення суду.
 
Як відомо, Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.