Кабмін схвалив звільнення очільників Одеської і Херсонської областей

13:52, 10.04.2019
Кабмін схвалив звільнення очільників Одеської і Херсонської областей

(колаж РБК-Україна)

Уряд схвалив звільнення голів Херсонської та Одеської обласних державних адміністрацій Андрія Гордєєва і Максима Степанова.

 

У випадку з Гордєєвим йдеться про звільнення за власним бажанням, а відставку Степанова уряд підтримав за пропозицією президента.

 

Як повідомляла УМ, президент Петро Порошенко відсторонив з посади голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова і тимчасово призначив замість нього його зама - Сергія Паращенка. Проте сам Максим Степанов заявив, що відмовляється йти з посади.
 
 
Степанов зокрема сказав, що вважає указ Порошенка про його відсторонення незаконним, оскільки голів місцевих адміністрацій можна звільнити тільки за поданням Кабміну. Чиновник додав, що не писав заяв на звільнення, проте йому це пропонували.
 
 
"Було б дивно та не чесно перед громадою Одещини ще вчора говорити про наші проекти... А потім написати заяву", - сказав він.
 
 
Степанов також заявив, що на його думку, указ президента"не має нічого спільного із законодавством України". "Я як виконував обов'язки так і виконую", - сказав Максим Степанов.
 
 
 
Крім того, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв подав заяву з проханням звільнити його з посади, яку він обіймає.
 

Раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП). 

 

Голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.