Державіаслужба пояснила, чому пропустила Бойка і Медведчука до Москви

18:01, 03.04.2019
Державіаслужба пояснила, чому пропустила Бойка і Медведчука до Москви

Бойко та Медведчук на зустрічі з прем'єром Росії Медведєвим (фото: EPA)

У Державній авіаційній службі України заявили, що їх працівники діяли в межах своєї компетенції, коли надавали дозвіл на виліт до Москви Юрію Бойку та Віктору Медведчуку.
 
Про це розповів начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Державіаслужби Ігор Зелінський, передає "Укрінформ".
 
"Вирішуючи питання щодо надання дозволів на виконання відповідних польотів працівники Державіаслужби діяли виключно в межах компетенції та на підставі тих нормативно-правових актів, які регламентують відповідні процедури", - сказав він.
 
Він нагадав, що в Україні діє заборона на використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху згідно з міжнародними договорами покладена на Україну.
 
Також діє заборона на всі види прямих і транзитних польотів через зазначений повітряний простір для авіакомпаній Росії та повітряних суден, зареєстрованих в реєстрах Росії (раніше в "Опозиційній платформі" стверджували, що літак Медведчука має реєстрацію острова Аруби, Нідерланди, - ред).
 
Крім того Зелінський додав, що Державіаслужба співпрацює з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Києві щодо розслідування польоту до Москви Бойка і Медведчука.
 
Зокрема, ДБР передали потрібні інформацію та копії документів.
 
Нагадаємо, Віктор Медведчук та Юрій Бойко раніше поїхали до Москви на зустріч із Медведєвим. Медведчук стверджує, що в разі прямого постачання газу з Росії ціна на газ стане набагато нижчою. За словами Медведчука, предметом зустрічі було обговорення прямих поставок газу з Росії в Україну за ціною в 240-260 доларів до 2020 року.
 
Однак у Нафтогазі України посміялися з таих планів Віктора Медведчука, адже зараз Україна купує газ у ЄС за ціною 217 доларів.
 
У свою чергу президент Петро Порошенко зазначив, що кандидат у президенти Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук "поповзли до Путіна на колінах", а генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв відкрити справу через візит Бойка та Медведчука до Москви.