Володимир Зеленський хоче вступати до ЄС за неіснуючою процедурою

13:24, 25.03.2019
Володимир Зеленський хоче вступати до ЄС за неіснуючою процедурою

Володимир Зеленський у фільмі "Я, Ти, Він, Вона" (фото: facebook.com / Квартал 95)

Кандидат у президенти Володимир Зеленський запропонував шлях України до ЄС за процедурою, якої в Євросоюзі не існує.
 
Про це йдеться в статті "Європейської правди", опублікованій за підсумками опитування чотирьох найрейтинговіших кандидатів у президенти, що називають себе проєвропейськими.
 
Загалом кандидат Зеленський підтримує рух України до вступу до ЄС, але процедури, яку описали в його штабі, не існує.
 
"Буду робити все для того, аби за 5 років Україна могла би звернутися (до Євросоюзу, - ред.) по План щодо кандидатства - якнайменше. В ідеалі - звернення по План щодо членства", - заявили в штабі Зеленського.
 
"Ця фраза - справжнє фіаско. Це свідчення провалу "Зе-команди" в європейській сфері, вона хибна від початку до кінця. Навіть студент-міжнародник пояснив би їм, що в Євросоюзі не існує "Плану щодо кандидатства". Сюрприз, але "Плану щодо членства" немає так само (на відміну від НАТО, де є документ зі схожою назвою - ПДЧ). Ба більше, процедури розширення Союзу взагалі не передбачають будь-якого "Плану" чи подібного документа, за яким можна "звернутися" до ЄС", - пояснюється в статті.
 
Крім того, кандидат Володимир Зеленський пропонує створити офіс з координації процесу євроінтеграції всередині Кабінету міністрів, щоб пришвидшити імплементацію Угоди про асоціацію.
 
Як писала "УМ", раніше Володимир Зеленський заявив, що питання про рух України в Євросоюз потрібно вирішувати на референдумі.