На Миколаївщині громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ

08:12, 25.03.2019
На Миколаївщині громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ

(Facebook/Ігор Бриченко)

У селі Тамарине Миколаївської області релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

"Віряни одноголосно вирішили приєднатися до Помісної церкви", - повідомив народний депутат від "Народного фронту" Ігор Бриченко на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю вірян Тамаринської громади з переходом до Святішої Церкви України! Віднині віруючі Української Православної церкви парафії святої рівноапостольної Тамари села Тамарине Снігурівського району під покровом Вселенського патріархату!", – написав депутат у Facebook.

 


Раніше повідомлялося, що рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до новоствореної Православної церкви України ухвалили вже понад 500 парафій.

Найактивніше до ПЦУ переходять волиняни. Там кількість парафій, які вийшли з УПЦ МП, вже перевалила за сотню, тоді як загальна кількість зареєстрованих громад цієї церкви в регіоні одна із найбільших по Україні – більше 600.

Також багато парафій ухвалили рішення перейти до ПЦУ у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Рівненській та Львівській областях.

Однак лише одиниці з новостворених храмів ПЦУ отримали юридичне визнання. Більшість парафій стоять у чергах по документи, бо у департаменті зі справ релігії при обласній адміністрації, де видають папери, ще не навчилися робити це швидко.