Корабель НАТО Capricorne зайшов до порту Одеси (фото)

10:45, 24.03.2019
Корабель НАТО Capricorne зайшов до порту Одеси (фото)

Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов в Чорне море 21 березня (фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)

Корабель ВМС Франції M653 Capricorne увійшов в морський торговельний порт Одеси з метою участі у навчаннях з кораблями ВМС Збройних сил України за програмою PASSEX.
 
Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.
 
"Мінний тральщик класу Eridan (фр. Chasseur) M653 Capricorne ВМС Франції, країни-члена НАТО, з метою навчання з кораблями ВМС ЗС України за програмою PASSEX та підтримки двостороннього французько-українського співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі, зайшов в Одеський морський торговий порт 23 березня 2019", - сказано в повідомленні.
 
 
Тральщик відноситься до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року. Повна водотоннажність 625 тонн.
 
Довжина 52 метри, ширина 9, осадка 3,8 метра. Максимальна швидкість на дизельному двигуні - 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах - 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб (5 офіцерів).
 
 
Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння - 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту є також радіолокаційна станція і гідроакустична система.
 
 
Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов в Чорне море 21 березня.
 
Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморської країни до міста в цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець США "Дональд Кук".