В Одеській області виявили нові докази функціонування виборчої «піраміди» Тимошенко

13:51, 23.03.2019
В Одеській області виявили нові докази функціонування виборчої «піраміди»  Тимошенко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Одеській області правоохоронці виявили чергові докази функціонування мережі підкупу виборців. Фото генпрокурор опублікував на своїй сторінці у Facebook.

 

"На тлі заяв кандидата Ю. про вселенський підкуп владою – чергові уроки арифметики "чорної готівки" для її всеукраїнської мережі депутата Д. Цього разу – Одеська область", – написав Луценко.

 

Імовірно, під "депутатом Д." Луценко мав на увазі нардепа від "Батьківщини" Валерія Дубіля, якого підозрюють у причетності до створення виборчої піраміди.
 

 

Як повідомили в прокуратурі Одеської області, у відділенні банку знайшли "чорну касу"  з 1,3 млн гривень для протиправного втручання у вибори.

 

Під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління СБУ в області та поліція викрили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил.

 

Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини. "Чорна" каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень "Привіт банку" в місті Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення. 

 

Незаконну діяльність правоохоронці зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 млн. 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за такі дії підконтрольним членам комісій і спостерігачам. 

 

У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тисячі гривень.

 

 

Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій. Покарання за порушення виборчого законодавства - це до 7 років увязнення.

 

Як повідомляла УМ, працівники Служби безпеки, Генпрокуратури та Держбюро розслідувань затримали в місті Дубно на Рівненщині підозрюваного в участі у "мережі підкупу", метою якої є перемога "кандидата Ю". 

Як відомо, Служба безпеки оцінила вартість цієї "виборчої піраміди" у майже 82 мільйони доларів. За даними СБУ, вона налічує понад 686 тисяч громадян України, кожен з них повинен привести на виборчу дільницю по 10 осіб, які повинні проголосувати за конкретного кандидата.
 
Нагадаємо також, раніше Генпрокуратура офіційно оголосила про роботу політтехнологів з Росії у виборчій "сітці" нардепа Дубіля.
 

 

При цьому нещодавно Юрій Луценко повідомив, що СБУ розіслала близько 5 тисяч повісток у справі про "виборчу" піраміду.