ГПУ офіційно заявила про роботу російських політтехнологів у виборчій «сітці» нардепа Дубіля

17:48, 07.03.2019
ГПУ офіційно заявила про роботу російських політтехнологів у виборчій «сітці» нардепа Дубіля

У "сітці" підкупу голосів, яку, за даними слідства, організував народний депутат від фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль, працюють низка політтехнологів із Росії. 

 

Про це на брифінгу 7 березня заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє ТСН

 

"Ця організація, яку ви бачите на екрані, включала в себе також громадян Росії, політтехнологів партії Жириновського, а також громадян України, які працювали на вибори Путіна", - повідомив він.

 

Юрій Луценко також продемонстрував клопотання про надання їм посвідки на тимчасове проживання від Чернігівської єпархії УПЦ МП ще у 2014 році на здійснення "благодійної та просвітницької діяльності". Він показав також фото зі з’їзду Юлії Тимошенко, на якому була присутня одна із політтехнологів Ніна Клебанова.

 

Окрім цього, ГПУ провела обшуки у Тернопільській області, де вилучила готівкові кошти, а також розписки скільки і в якому місяці має отримати "сітка". Юрій Луценко також запевнив, що слідство має аудіозаписи, на яких Дубіль інструктує всю мережу та гарантує їм виплату коштів.

 

Нагадаємо, Валерій Дубіль не з'явився 28 лютого на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР). Бюро викликало його на допит у справі про винаймання політтехнологів з Росії для створення мережі зі скуповування голосів "виборчої піраміди". Генеральний прокурор Юрій Луценко напередодні повідомив, що Дубіль не позбавлений депутатської недоторканності, тому може лише з власного бажання прийти на цей допит. 

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України викрила "сітку" з підкупу виборців партії "Батьківщина" по всій Україні, а також оприлюднила відео переговорів тих, хто нібито організовував скупку голосів.

Схему з втручання у хід виборів президента нібито організував депутат з фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль.

За даними ЗМІ, він координував і фінансував цю виборчу піраміду.

Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника.