Головний фінансист Черкас Наталя Джуган подала у відставку через порушення бюджетного законодавства

14:51, 22.03.2019
Головний фінансист Черкас Наталя Джуган подала у відставку через порушення бюджетного законодавства

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган написала заяву на звільнення, а міський голова Анатолій Бондаренко її підписав.

 

Про це повідомляє черкаське видання "Про все".


Як зазначає сама Наталія Джуган, при написанні заяви на звільнення вона мотивувалася тим, що не збирається брати участь у порушеннях бюджетного законодавства, які вчиняють заступники Анатолія Бондаренка.


"Я сьогодні із міським головою мала розмову, і він підписав мою заяву. Це виключно мій особистий вибір і вибір мого професійного сумління. Те, як в Черкасах приймають зміни до бюджету, - це тривожний дзвіночок для всієї України. Напевно десь в іншому місці я буду більш корисною для громади та суспільства", - зазначила головна фінансистка міста.


Нагадаємо, між директором департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталією Джуган та заступником міського голови Юрієм Ботнаром під час засідання виконкому виник конфлікт. У ході словесної перепалки чиновниця назвала Ботнара "ідіотом" і покинула залу засідань. Відреагувавши на це міський голова доручив провести службову перевірку щодо коректності висловлювань Джуган та застосувати до неї заходи дисциплінарного впливу.

 

 

Наталія Джуган звернула увагу присутніх, що порядок погодження внесених змін до бюджету має відбуватися чітко згідно з вимогами бюджетного законодавства, а не в "ручному режимі".


"Ви почитайте Бюджетний кодекс і робіть так, як того вимагає процедура. Читайте закон, а тоді обіймайте посаду. Я, може, піду сьогодні, бо з такими ідіотами працювати складно", - відреагувала на коментарі Ботнара пані Наталія і покинула залу засідань.


"Я вже понад 30 років на посаді вчу розпорядників коштів виконувати вимоги Закону України "Про місцеве самоврядування" і Бюджетного кодексу, де чітко передбачена процедура формування бюджету. Ми зараз маємо те, що розпорядники коштів в останній момент побачили зміни, після того, як вони були проголосовані. Так не може бути, що півроку працює весь виконком і розпорядники на одні об'єкти, а потім "з голосу" вноситься абсолютно новий формат бюджету. Так бюджет не формується", –наголошує Наталія Джуган.

 

Вона каже, її останній робочий день у Черкаській міській раді буде 1 квітня, і поки вона ще не визначилась, чим займатиметься далі.


Тим часом у соціальних мережах жителі Черкас обурюються тим, що міський голова Анатолій Бондаренко підписав заяву на звільнення головної фінансистки Черкас, зважаючи на професіоналізм і досвід Наталії Джуган. Містяни називають таке рішення непродуманим, не на користь міста і пропонують пані Наталі на місцевих виборах балотуватися на посаду черкаського міського голови.