Епіфаній: Революція Гідності зробила можливим отримання Томосу

12:11, 21.03.2019
Епіфаній: Революція Гідності зробила можливим отримання Томосу

(фото pomisna.info)

Революція Гідності зробила можливим отримання Томосу. 

 

Про це Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив під час зустрічі з керівництвом та представниками Малої академії наук України 20 березня 2019 року.

 

Під час розмови Владика наголосив на важливості виховання молоді.

 

"Ми маємо спільне завдання, адже Церква докладає багато зусиль у вихованні молоді. Як ви знаєте, саме молодь, студенти, виступили за наше європейське майбутнє. І тут, на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, який відіграв важливу роль у Революції Гідності, вони знайшли захист. Студенти Київської православної богословської академії, які в майбутньому стануть священиками, безпосередньо брали активну участь і допомагали людям", – зазначив Митрополит Епіфаній.

 

Блаженнійший наголосив, що Революція Гідності відіграла важливу роль в отримані Українською Православною Церквою Томосу про Автокефалію.

 

"Саме завдяки Революції Гідності ми отримали довгоочікуваний Томос, документ про Автокефалію нашої Православної Церкви в Україні. Про цей час мріяли та очікували багато поколінь наших попередників, але ми з вами стали безпосередніми учасниками, співтворцями та творцями. Всі ми разом: і Церква, і ви – ті активні учасники подій, робили все задля того, щоб цей час настав і зараз ми констатуємо, що маємо Незалежну Помісну Українську Православну Церкву", – акцентував Предстоятель Православної Церкви України.