Рефат Чубаров засудив візит Путіна в анексований Крим

20:49, 17.03.2019
Рефат Чубаров засудив візит Путіна в анексований Крим

Рефат Чубаров (Facebook/Mystetskyi Arsenal)

"Злочинця завжди тягне на місце скоєння ним злочину", - так голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров прокоментував намір президента Росії Володимира Путіна приїхати на окупований півострів 18 березня.


Про це Чубаров написав на своїй сторінці у Facebook.

Голова Меджлісу сказав, що поки Путін, перебуваючи в Криму, буде шукати заспокоєння в середовищі своїх подільників по злочину і зображати «торжество з нагоди возз'єднання», в сотнях тисячах кримських сім'ях його ім'я буде подано прокляттю.

Адже через Путіна і сам Чубаров, і сотні кримчан ось уже 1716-й день не можть ступити на свою рідну землю.

За це на президента Росії неминучо чекає лава підсудних - переконаний голова Меджлісу.

"П'ять років нестерпно триваючої російської окупації Криму, десятки викрадених і вбитих кримських татар, сотні незаконно позбавлених волі кримських татар і українців, цілеспрямоване знищення історичних пам'яток, витіснення корінного народу півострова - кримських татар і етнічних українців за межі Криму, мілітаризація півострова, що супроводжується руйнуванням унікальних природних об'єктів і екологічним забрудненням території Криму, лише мала дещиця того, що, безумовно, призведе Путіна на лаву підсудних Міжнародного трибуналу", - написав Чубаров.

"Звичайно, якщо він не встигне вчинити з собою так, як це зробив Гітлер, міжнародний злочинець та головний параноїк ХХ століття", - додав голова Меджлісу кримських татар. 



Як повідомляла УМ, 18 березня 2019 року президент Росії Володимир Путін планує злітати в Крим на відкриття двох ТЕС.