У Полтаві сталися сутички між націоналістами та поліцейськими

15:26, 16.03.2019
У Полтаві сталися сутички між націоналістами та поліцейськими

Під час візиту Петра Порошенка до Полтави націоналісти влаштували чергову акцію, під час якої сталися сутички з правоохоронцями.

 

Як повідомила місцева поліція, на площі біля театру М.В. Гоголя група молодиків "намагалася спровокувати конфлікт із працівниками поліції". Внаслідок сутичок постраждала одна цивільна особа.

 

Як можна побачити на відео, представники "Нацкорпусу" і "Нацдружин" почали закидати спецпризначенців плюшевими свинями. Після цього правоохоронці почали затримувати їх.

 

 

 

 

За інформацією прес-служби поліції Полтавщини, група молодих людей кидала у правоохоронців іграшкових поросят. На зауваження правоохоронців вони не реагували. Після продовження агресивної поведінки затримали близько 10 осіб.

 

"Чоловіків опитують стосовно мети їх перебування та їхніх дій. З'ясовують обставини. Попередня кваліфікація їхніх дій — дрібне хуліганство", - йдеться в повідомленні.

 

Водночас, як пише УНН зпосиланням на прес-службу ГУ НП міста Київа, у столиці акція праворадикалів перемістилась з Майдану Незалежності на вулицю Банкову, де розташована Адміністрація Президента. Поки жодних правопорушень з боку учасників акції зафіксовано не було.

 

"На Майдані все закінчилось тихо і спокійно, учасники акції знаходяться зараз в іншому місці, пішли на Банкову. Та частина акції, яка відбулась на Майдані, пройшла спокійно", - повідомили у прес-службі.

 

За інформацією прес-служби, демонстранти уже перемістились з Майдану Незалежності на вулицю Банкову і наразі перебувають там.

 

 

На запитання журналіста про те, чи надходили вже повідомлення про порушення під час заходів на Банковій, у прес-службі зазначили: "Немає жодних".

 

Водночас за інформацією прес-служби Міністерства внутрішніх справ України, у масових заходах столиці бере участь близько 2000 осіб. 

 

Вранці на Майдані Незалежності у Києві громадські організації "Національний Корпус" та "Національні дружини" розпочали мітинг із вимогою до президента Петра Порошенка покарати причетних до розкрадань у оборонному секторі. 

 

Як заявив раніше керівник центрального штабу "Нацкорпусу"  Родіон Кудряшов, мета акції, щоб усі причетні до розкрадання в оборонці опинилися за гратами.

 

Як повідомляла УМ, напередодні посольство США оприлюднило попередження для американських громадян через акцію, яку 16 березня в центрі Києва планує праворадикальна організація Національний корпус. "Цю групу пов’язують із насильством і порушенням громадського порядку, зокрема із сутичками з поліцією. На місці проведення акції очікують велике скупчення людей", – йдеться в повідомленні, поширеному посольством.

 

9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в результаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.

 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.