Екс-регіоналу Єфремову продовжили арешт

09:27, 16.03.2019
Екс-регіоналу Єфремову продовжили арешт

(BBC)

Старобільський районний суд Луганської області продовжив строк тримання під вартою колишнього голови фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова до 13 травня.


Про це повідомила у Twitter прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

 

"Старобільський райсуд Луганської області продовжив строк тримання під вартою екс-голови фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова до 13 травня 2019 року включно", - написала вона.

 

Лариса Сарган уточнила, що наступне судове засідання призначене на 10 годину 18 березня. Суд призначив продовження допиту свідків.

 

Нагадаємо, Єфремова звинувачують у створенні так званої ЛНР, її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі та сприянні захопленню адміністративних будівель. 
 
Єфремова також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані "диктаторські закони", а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного "Луганськвугілля". 
 
За "диктаторські закони" у Єфремова окремий судовий процес, як і за "Луганськвугілля", за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.
 
Ще одну справу проти Єфремова - за розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти Єфремова ГПУ закрила через відсутність складу злочину. 
 
Єфремов якось у суді казав, що не пам’ятає, скільки проти нього порушено справ.
 
Зауважимо, що Генеральна прокуратура затримувала Єфремова за одними статтями (корупційними), а судить за іншими (сепаратизм, держзрада).
 
8 травня 2018 року швейцарське Відомство з протидії відмивання коштів заявило, що на пов'язані з екс-регіоналом Олександром Єфремовим рахунки у Швейцарії з 2006 року надійшли 33 мільйони швейцарських франків.
 
30 липня 2016 року Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень.