Bihus.info зламували коди диска з матеріалами про розкрадання - Юрій Луценко

16:49, 12.03.2019
Bihus.info зламували коди диска з матеріалами про розкрадання - Юрій Луценко

Юрій Луценко (фото: Facebook)

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що журналіст Денис Бігус зламував коди диска з матеріалами справи про розкрадання в оборонній сфері.
 
Таку заяву генпрокурор зробив, спілкуючись з журналістами, пише "Лівий берег".
 
Луценко зокрема зазначив, що Генпрокуратура не затягувала розслідування справи, а чекала завершення податкових перевірок підприємств - фігурантів кримінального провадження.
 
"Звинувачення в затягуванні справи я категорично відкидаю ... Чому пан Бігус зволікав з публікацією розслідування з минулого року? Йому треба було зламати коди диска", - заявив генпрокурор.
 
Разом з тим Луценко заявив, що свідомо затягувало розслідування Національне антикорупційне бюро.
 
Нагадаємо, 11 березня "Bihus.Info" оприлюднив матеріли, згідно з якими група осіб вела переговори про передачу неправомірної вигоди правоохоронцям за те, щоб вони не проводили розслідування та не притягали нікого до відповідальності за незаконні дії між ТОВ "Оптимуспецдеталь" та підприємствами "Укроборонпрому" при укладанні й виконанні договорів із поставки військового обладнання на заводи групи державних оборонних компаній.
 
ДБР відкрило справу про хабарі чиновникам Генпрокуратури, СБУ, ДФС та НАБУ за непроведення досудового розслідування й непритягнення до відповідальності осіб, причетних до корупції в оборонній сфері.