ДБР відкрило справу про хабарі за нерозслідування «оборонних» схем

14:25, 12.03.2019
ДБР відкрило справу про хабарі за нерозслідування «оборонних» схем

Ігор Гладковський, Андрій Рогоза та Віталій Жуков (фото: соцмережі)

Державне бюро розслідувань відкрило справу щодо можливого отримання чиновниками Генпрокуратури, СБУ, ДФС та НАБУ хабарів за непроведення досудового розслідування й непритягнення до відповідальності осіб, причетних до корупції в оборонній сфері.
 
Підставою стали матеріалами журналістського розслідування проекту Bihus.Info, повідомляє прес-служба ДБР.
 
Як відомо, 11 березня "Bihus.Info" оприлюднив матеріли, згідно з якими група осіб вела переговори про передачу неправомірної вигоди правоохоронцям за те, щоб вони не проводили розслідування та не притягали нікого до відповідальності за незаконні дії між ТОВ "Оптимуспецдеталь" та підприємствами "Укроборонпрому" при укладанні й виконанні договорів із поставки військового обладнання на заводи групи державних оборонних компаній.
 
 
Як зазначається, ДБР почало досудове розслідування щодо отримання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище (ч.3. ст. 368 ККУ).
 
"Оперативний супровід у кримінальному провадженні щодо службових осіб правоохоронних органів мають здійснювати власні оперативники ДБР", - зазначив директор ДБР Роман Труба.
 
Проте він додав, що чинне законодавство дозволяє "залучити до роботи лише оперативні підрозділи тих правоохоронних органів, службові особи яких фігурують в розслідуванні".
 
 
Він також закликав ухвалити в найкоротший строк законопроект №5395-Д, який виправляє технічну помилку та вводить посаду оперативного працівника до переліку посад ДБР.
 
Як відомо, законопроект №5395-д був ухвалений у першому читанні та в цілому 17 травня 2017 року. Тоді Верховна Рада проголосувала за підготовку законопроекту до другого читання за скороченою процедурою, проте досі не поверталася до його розгляду.