23 з 25 штатів Венесуели і столиця залишилися без світла

09:49, 08.03.2019
23 з 25 штатів Венесуели і столиця залишилися без світла

Без світла залишилася й столиця Венесуели - Каракас (фото: Reuters)

У Венесуелі без світла залишилися 23 з 25 штатів країни, а також столиця Венесуели - Каракас.
 
Про це пише DW.
 
Через аварію на найбільшій гідроелектростанції країни широкомасштабне відключення електрики сталося ввечері у четвер, 7 березня.
 
Припинив роботу міжнародний аеропорт Венесуели Майкетія, знеструмлені кілька ліній метро. У столиці Венесуели також спостерігаються перебої з мобільним зв'язком.
 
Національна електрична компанія Венесуели (Corpoelec) заявила, що причиною перебоїв з подачею електрики стала диверсія на найбільшій гідроелектростанції країни "Ель-Гурі".
 
"Це частина електричної війни проти держави", - заявили в компанії.
 
Президент Венесуели Ніколас Мадуро в четвер очікувано звинуватив "американський імперіалізм" в причетності до перебоїв з електропостачанням в країні.
 
"Електрична війна, оголошена та очолювана американським імперіалізмом проти нашого народу, буде переможена", - написав Мадуро в своєму Twitter.
 
Міністр енергетики Луїс Мот Домінгес пообіцяв, що проблеми з електрикою усунуть протягом трьох годин, проте його оптимізм виявився невиправданим.
 
Тим часом жителі декількох районів Каракаса в четвер увечері вийшли на вулиці, вимагаючи від влади відновити електропостачання.
 
Аварії в сфері електроенергетики трапляються в Венесуелі все частіше. Влада традиційно бачить в них підступи імперіалізму.
 
Однак представники національної Федерації працівників сфери електропостачання Венесуели неодноразово заявляли, що аварії в профільній сфері пов'язані зі зносом обладнання та нестачею ресурсів для виконання профілактичного обслуговування мереж і підстанцій.
 
Держсекретар США Майк Помпео прокоментував звинувачення режиму Мадуро в Twitter.
 
 
"Відключення електрики і розорення, від якого страждають звичайні венесуельці, не через США. Чи не через Колумбію. Не через Еквадор або Бразилію, Європу або кого-небудь ще. Дефіцит електроенергії і голод є результатом некомпетентності режиму Мадуро", - написав він.