Владислав Мангер звинуватив в організації нападу на Гандзюк генерала СБУ

17:15, 13.02.2019
Владислав Мангер звинуватив в організації нападу на Гандзюк генерала СБУ

(фото Громадське)

Голова облради Херсонщини, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк, Владислав Мангер, звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.

 

Про це він заявив на судовому засіданні 13 лютого під час обрання запобіжного заходу, повідомляє Громадське


Мангер заявив, що Доценко вирішив "знищити Катерину".

 

Данило Доценко, за словами Владислава Мангера, створив на Херсонщині кримінальні угруповання, які займались вирубкою лісу.

 

"Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гадзюк з метою дискримінації органів поліції. Але після того (на що в нас є незаперечні докази) як результатом нападом стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини та використання цієї трагедії в політичних цілях", — сказав Владислав Мангер.

 

Він також назвав висунуту йому підозру "політичним замовленням" та додав, що боїться за своє життя.

 

Як повідомляла УМ, За підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, готові внести заставу 1 мільйон гривень.

 

Зазначимо, сьогодні, 13 лютого, Шевченківський суд Києва розглядає обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.
 
 
Мангеру почали обирати запобіжний захід 12 лютого в Шевченківському суді Києва, однак, суд оголосив перерву до 12:30 13 лютого у справі.
 
 
За даними слідства, на початку липня 2018 року Владислав Мангер вирішив організувати умисне вбивство Катерини Гандзюк. Як зазначають в Генпрокуратурі, він пішов на злочин "керуючись особистісною неприязню, яка в нього виникла на підставі активної громадської позиції Гандзюк".
 
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер 11 лютого отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Як заявив, генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством.