Мерія Черкас судитиметься з Кабміном за право на депозити

19:41, 07.02.2019
Мерія Черкас судитиметься з Кабміном за право на депозити

Кабінет міністрів України до кінця 2019 року заборонив місцевим бюджетам розміщувати на депозитах тимчасово вільні кошти загального фонду (фото: "Нова Доба")

Черкаська міська рада позивається до Кабінету міністрів України через постанову, якою до кінця 2019 року забороняється місцевій владі розміщувати вільні кошти місцевих бюджетів на депозитах. Наступний крок - позов до казначейської служби.
 
Про це повідомляє місцеве видання "18000".
 
Як зазначає директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталя Джуган на своїй сторінці у Фейсбуці, міськрада вже має відмову казначейства на розміщення тимчасово вільних коштів загального міського фонду.
 
"Поки ми позиваємося на Кабмін по забезпеченню позову по прийняттю постанови, яка суперечить самоврядному та бюджетному законодавству. Цей позов ми направили у Київ за місцем розташування уряду", - говорить Джуган.
 
Наступний крок, за її словами, це позов до казначейства. Адже така відмова завдає збитків міського бюджету.
 
"Ми запланували на рік отримання коштів від депозитних рахунків на суму майже 15 мільйонів. Це достатньо серйозна сума, можна говорити, що це втрати із міського бюджету", - наголошує керівниця департаменту фінансової політики Черкас.
 
За її словами, складно спрогнозувати, скільки триватиме розгляд. Адже виграшні справи у подібних випадках місто вже мало раніше.
 
"Ми не позивалися адміністративно тоді, бо не було ніяких нормативно-правових актів уряду. У попередніх випадках казна не підкріплювала нам платежі. Тому ми позивалися тільки в господарському суді і тільки на казначейство", - коментує Наталя Джуган. - Як швидко буде розглядатися справа в адміністративному суді, не можу спрогнозувати".
 
Як відомо, у січні Кабінет міністрів України до кінця 2019 року заборонив місцевим бюджетам розміщувати на депозитах тимчасово вільні кошти загального фонду. У пояснювальній записці наголошується, що цю постанову підготували для врегулювання бюджетних процесів, які відбуваються в органах місцевого самоврядування.