Парафія святого мученика Стефана на Черкащині перейшла до Православної церкви України

18:58, 05.02.2019
Парафія святого мученика Стефана на Черкащині перейшла до Православної церкви України

Отець Богдан з бійцями, що воюють на передовій (фотографії: facebook.com/alexander.slepcowski.7)

У райцентрі Городище Черкаської області парафія святого мученика Стефана визначилася з переходом до незалежної Православної церкви України.
 
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив користувач Олександр Слєпцовський. 
 
За його словами, у парафії святого мученика Стефана, яка є другою за кількістю вірян у Городищі, відбулися збори, які визначилися з переходом з УПЦ (МП) до ПЦУ.
 
Церква святого мученика Стефана збудована в Городищі за часів незалежної України
 
"Ця церква, на відміну від Михайлівського храму, який є історичною пам’яткою архітектури Городища, будувалася вже в наші часи. Її незмінним настоятелем і пастирем є отець Богдан Жигало - дослідник церковної історії, священик-волонтер і місіонер", - зазначає Олександр Слєпцовський.
 
Він наголошує, що слово отця Богдана користується авторитетом, а до його духовних порад люди в Городищі охоче прислуховуються.
 
Отець Богдан
 
"От і цього разу переважна більшість парафіян без вагань пішли за своїм пастирем. Щоправда, частина людей таки залишила збори, не бажаючи погодитися з наведеними доводами та вичерпними відповідями на свої запитання. Але, за словами отця Богдана, ці люди склали незрівнянну меншість порівняно з тими, хто проголосував за перехід. Наразі оформлюються всі необхідні протоколи для ПЦУ", - повідомив чоловік.
 
Як писала "УМ", Дмитрівська парафія у Богодухівському районі стала першою на Харківщині релігійною громадою, яка приєдналася до Православної церкви України, перейшовши від підпорядкування УПЦ Московського патріархату.