Британія, Франція, Іспанія та Австрія визнали Хуана Гуайдо президентом Венесуели

13:47, 04.02.2019
Британія, Франція, Іспанія та Австрія визнали Хуана Гуайдо президентом Венесуели

Хуан Гуайдо (фото: gettyimages.com)

Велика Британія, Франція, Іспанія та Австрія визнали легітимним Хуана Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом Венесуели.
 
Так, зокрема глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про визнання легітимності Хуана Гуайдо в ефірі радіостанції France Inter.
 
"Оскільки у Венесуелі президентська модель правління, необхідно вийти з кризи за допомогою виборів президента. Ми вважаємо, що Хуан Гуайдо володіє легітимністю, щоб організувати ці вибори", - заявив Ле Дріан.
 
Легітимність Хуана Гуайдо також визнала влада Іспанії, пише dw.com.
 
"Уряд Іспанії оголошує, що офіційно визнає Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели", - сказав прем'єр-міністр країни Педро.
 
Німеччина також визнала Хуана Гуайдо - як тимчасового президента Венесуели. Про це в понеділок, 4 лютого, заявив міністр закордонних справ країни Хайко Мас.
 
"Я жалкую, що президент Мадуро не наслідував заклику ЄС ініціювати вільні і чесні президентські вибори. Для Німеччини Хуан Гуайдо, відповідно до конституції Венесуели, є тимчасово виконуючим обов'язки президента, покликаним організувати вільні, чесні та демократичні вибори", - сказав він.
 
Про визнання Гуайдо заявив і глава МЗС Великобританії Джеремі Хант. Таку ж заяву зробила Австрія.
 
Крім того, про намір визнати Гуайдо заявила влада Швеції і Польщі.
 
"У цій ситуації ми підтримуємо і розглядаємо Гуайдо як законного тимчасового президента", - заявила глава МЗС Швеції Маргот Валльстрем в інтерв'ю Шведському радіо.
 
Зазначимо, тиждень тому Німеччина, Франція, Іспанія, а потім Великобританія і Нідерланди заявили про намір визнати Гуайдо тимчасовим президентом, якщо протягом восьми днів в країні не будуть оголошені нові вибори.
 
Як відомо, президент Ніколас Мадуро проводити вибори відмовився.