Томос привезли на святкову літургію до Вінниці (фото, відео)

16:32, 13.01.2019
Томос привезли на святкову літургію до Вінниці (фото, відео)

Служіння проводив митрополит Епіфаній (фото: прес-служба президента України)

Президент Петро Порошенко в неділю 13 січня прибув до Вінниці на літургію з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України, також в місто привезли сам документ.
 
Разом з президентом на літургії були присутні зокрема прем'єр-міністр Володимир Гройсман там син президента, нардеп Олексій Порошенко.
 
Служіння проводив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Єпіфаній.
 

 
"Сьогодні у Вінниці разом з віруючими помолилися у Спасо-Преображенському соборі за єдність Української Церкви, мир та добробут. Томос про автокефалію сьогодні у Вінниці, і кожен зможе побачити цей історичний документ, який став символом і означенням нашої духовної незалежності", - повідомив глава держави повідомив в Twitter.
 
 
 
Президент також наголосив, що Вінниччина на сьгодніщній день займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які ухвалили рішення приєднатися до Православної церкви України.
 
 
"Наголошую, приєднатися вільно і самостійно. Дякую вірянам та Владиці Симеону за таку підтримку автокефальної Православної Церкви України", - сказав Петро Порошенко.
 
 
Президент зізнався, що Вінниччина для нього - "особливий край, де живуть надзвичайні, рідні мені люди".
 
 
"Радий також поспілкуватися з усміхненими  калинівчанами, які усі разом святкують на центральній площі міста. Бажаю  усім нам радості, сили духу та єдності заради нашої прекрасної України!", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше Томос привозили на подячний молебень у Рівне.