Президент підписав закон про перейменування УПЦ МП на РПЦ

15:53, 22.12.2018
Президент підписав закон про перейменування УПЦ МП на РПЦ

Президент підписав довгоочікуваний закон (фото: прес-служба президента України)

Президент України підписав закон, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву в Україні.
 
Про це повідомили у прес-службі глави держави.
 
"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ", - заявив Порошенко, підписуючи закон.
 
За словами президента, зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.
 
"Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації", - резюмував він.
 
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про перейменування церков, яким зобов’язує конфесію під назвою "Українська православна церква" вказати приналежність до Росії.