Митрополит УПЦ МП Олександр під оплески вірян оголосив про перехід до Об'єднаної церкви (відео)

14:52, 19.12.2018
Митрополит УПЦ МП Олександр під оплески вірян оголосив про перехід до Об'єднаної церкви (відео)

Олександр (Драбинко) у Спасо-Преображенському храмі Києва оголосив про перехід до Помісної церкви України (кадр відео)

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Помісної церкви України.
 
Про це повідомляє "Громадське".
 
Зазначається, що присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками.
 
"Наразі Спасо-Преображенський храм відноситься до церкви Московського патріархату. Після створення в Україні Православної церкви на Об’єднавчому соборі, в МП заборонили Драбинку проводити службу в цьому храмі, адже він вирішив перейти до нової церкви", - йдеться у повідомленні.
 
У виданні додали, що парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.
 
"Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті", - сказав Драбинко.
 
Як повідомляла "УМ", митрополит Олександр (Драбинко) та митрополит Симеон єдині від Московського патріархату взяли участь в Об'єднавчому соборі. За це УПЦ МП зреклася їх.