Олександр Фоменко: загиблий в Су-27 пілот був військовим льотчиком 1-го класу

17:44, 16.12.2018
Олександр Фоменко: загиблий в Су-27 пілот був військовим льотчиком 1-го класу

Олександр Фоменко розбився на винищувачі Су-27 поблизу Озерного (фото: прес-центр Повітряних Сил ЗСУ)

Пілот Олександр Васильович Фоменко загинув в аварії винищувача Су-27, яка сталася на Житомирщині поблизу селища Озерного в суботу 15 грудня.
 
Про це повідомили в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.
 
Майор Олександр Фоменко народився 1975 року в Шостці Сумської області.
 
Служив начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗСУ.
 
Олександр Фоменко був військовим льотчиком 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27. Він мав загальний наліт - 482 години, а в 2018 році - 45 годин.
 
Брав участь в АТО у 2014 році. Одружений, є донька.
 
 
Як повідомили в прес-центрі командування ПС ЗСУ, політ винищувача Су-27, що розбився з Олександром Фоменком, відбувався за складних погодних умов.
 
"Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи, притаманні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші", - запевнили військові.
 
У командуванні Повітряних сил уточнили, що літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне.
 
"Су-27 із бортовим номером "55", що зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва, і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України", - йдеться також у повідомленні.
 
У командуванні зазначили, що в 2016 році авіаційні двигуни літака пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод "Мотор".
 
"Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - йдеться в повідомленні.
 
Наразі всі обставини трагедії з’ясовуються. На місці катастрофи працюють фахівців командування Повітряних сил ЗСУ, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.
 
Нагадаємо, літак Су-27 розбився під час заходу на посадку в межах планового польоту на Житомирщині 15 грудня. Його пілот загинув.