Комітет Ради одноголосно підтримав введення воєнного стану

15:58, 26.11.2018
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони одноголосно підтримав законопроект щодо введення воєнного стану в Україні. Тепер документ передадуть на голосування до сесійної зали.
 
Проект закону про затвердження указу президента "Про введення воєнного стану в Україні" внесено Петром Порошенком до парламенту 26 листопада
 
Він пропонує запровадити воєнний стан в Україні на 60 діб - до 14-ї години 25 січня 2019 року.
 
 
Раніше президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо заходів із забезпечення суверенітету та введеня воєнного стану в Україні після нападу Росії на кораблі Військово-морських сил в Азовському морі.
 
Нагадаємо, у неділю ввечері Росія атакувала та захопила 3 військові судна УкраїниНа борту захоплених суден було 23 особи, із них 6 поранених, при чому 2 - тяжко. Наразі відомі імена трьох поранених: це Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер, які нібито перебувають у лікарні в Керчі на території окупованого Криму.
 
Омбудсвумен Росії Тетяна Москалькова повідомила українській колезі Людмилі Денісовій, що стан поранених військових задовільний, їм надали медичну доппомогу. Однак, уже з’явилася непідтверджена інформація, що хлопців вивезли до Москви.