Депутат Ольга Червакова дала пораду Тимошенко, як не витрачатися на вибори і стати президентом «хоч завтра»

12:08, 31.10.2018
Депутат Ольга Червакова дала пораду Тимошенко, як не витрачатися на вибори і стати президентом «хоч завтра»

Ольга Червакова із сарказмом звернулася до лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко (фото: facebook.com/chervakova)

Депутат Верховної Ради України Ольга Червакова (фракція "Блок Петра Порошенка") заявила, що голові політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко варто визначитися, кого вона підтримує - новий антикорупційний курс чи реванш клептоманів у Київській області.
 
Про це Червакова написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи блог журналістки Ірини Федорів щодо перевороту в селищі Коцюбинське Київської області.
 
Журналістка нагадала, що 24 жовтня депутати селища, яких контролює колишній мер Ірпеня, фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк, вчинили переворот, усунувши від влади мера Ольгу Матюшину. А вчора, 29 жовтня, відбулося внесення змін до реєстру: прізвище обраного мера поміняли на самопроголошеного через Комунальне підприємство Київської обласної ради "Готово", підконтрольне голові обласної ради, представниці "Батьківщини" Ганні Стариковій та голові обласної організації партії "Батьківщина" Костянтину Бондареву.
 
Аналогічну реєстраційну дію, яка була вчинена в березні 2018 року, Міністерство юстиції України визнало неправомірною та скасувало.
 
Журналістка вважає, що метою незаконних дій обласного керівництва "Батьківщини" є недопущення приєднання Коцюбинського до Києва, до чого впритул наблизилася селишна голова Матюшина.
 
Наступний крок, на її думку, повернення до практики 2008-2013 років, коли землі Біличанського лісу роздавалися селищною радою в приватні руки.
 
В парламентській фракції БПП закликали Юлію Тимошенко втрутитися в ситуацію й припинити участь обласного партійного осередку "Батьківщини" "у протиправному хеллоуін-паті".
 

Народний депутат Червакова нагадала, що Матюшину обрала селищна громада, і втручатися в волевиявлення не може ніхто, у тому числі - державний реєстратор.
 
"Щоправда, в пані Тимошенко є альтернатива. Залишивши біля себе таких "союзників", вона може не витрачатися на передвиборчу кампанію і телевізійні ролики. Можна навіть не чекати виборів, а хоч завтра попросити Старикову і Бондарева замінити в реєстрі прізвище президента на своє. Це буде послідовно і дуже в тренді", - зазначила Червакова.
 
Нагадаємо, 24 жовтня депутат Коцюбинської селищної ради, "дерибанник" Сергій Даніш самопроголосився головою селища.
 
Це вже п'ята спроба усунути від влади селищну голову Коцюбинського Ольгу Матюшину. Перша сталася 8 квітня 2016 року. Пізніше суд визнав рішення селищних депутатів про позбавлення Матюшиної повноважень незаконним, а 14 квітня 2018 року парламент розпустив Коцюбинську селищну раду, призначивши нові вибори.