Леонід Кравчук через вибіркове ставлення йде з Конституційної комісії

12:25, 20.09.2018
Леонід Кравчук через вибіркове ставлення йде з Конституційної комісії

Останні пропозиції про зміну Конституції навіть не були винесені на розгляд комісії (фото: LIGA.net)

Перший президент України Леонід Кравчук йде з Конституційної комісії і вже написав відповідну заяву.
 
"Я написав заяву про вихід зі складу Конституційної комісії, оскільки вона фактично не працює. Сьогодні це формальний орган", - заявив він в коментарі LB.ua.
 
Він також зазначив, що законопроект президента Петра Порошенка про внесення змін до Конституції в частині закріплення європейського і євроатлантичного курсу України, який сьогодні буде розглянутий в Раді, не обговорювався в рамках Конституційної комісії.
 
За його словами, створення Конституційної комісії для підготовки змін до Основного Закону ініціював сам президент. 
 
Однак, останні пропозиції про зміну Конституції навіть не були винесені на розгляд цього органу.
 
"А це вкрай важливе питання. Документ, поданий президентом до парламенту, не був наданий нам, не виносився на обговорення. Тому я подумав і вирішив, що таке вибіркове ставлення до Конституційної комісії неприпустиме", - вважає Кравчук.
 
Як відомо, в 2015 році президент України Петро Порошенко затвердив склад Конституційної комісії, яка повинна була підготувати реформи Основного Закону. До комісії увійшли Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та Сергій Соболєв. Очолив орган Володимир Гройсман, а його заступниками стали Володимир Буткевич і Віктор Мусіяка.