Лікарка, яка обстежувала Олену Зайцеву на наркотики, виїхала в «ЛНР»

18:13, 11.09.2018

Ключовий свідок у справі про резонансну ДТП у Харкові, нарколог Олена Федірко, виїхала на непідконтрольну Україні частину Донбасу, у місто Стаханов (нова назва - Кадіївка).

Про це в ході чергового слухання заявив суддя Віктор Попрас з посиланням на відповідь поліції, повідомляє місцеве видання NewsRoom.

Зазначається, що згідно з рапортом правоохоронців, 6 вересня працівники поліції прийшли за місцем проживання Федірко, де сусіди повідомили, що вона виїхала на окуповану частину Донбасу.

"Двері їм відкрила жінка, яка не представилася. Вона заявила, що експерт поїхала на непідконтрольну територію, після чого закрила двері", - цитує видання суддю.

Як зазначає видання Kharkiv Today, новий адвокат Олени Зайцевої, який вперше брав участь у засіданні, також виявився обізнаним про місце перебування нарколога, яку співробітники поліції шукають не перший місяць.

За його словами, лікарка, яка оглядада Олену Зайцеву відразу після аварії, може перебувати у Стаханові (Кадіївці), яке з 2014 року підконтрольне бойовикам окупованих районів Луганської області.

Адвокат Олени Зайцевої додав, що там нібито живе її хвора мати.

Про звільнення Олени Федірко через необхідність догляду за хворою матір’ю інформували і на її колишньому місці роботи - в Харківському обласному наркодиспансері.

Олена Федірко не з’являлася для свідчення у суді, тому її почали розшукувати правоохоронці.

Її свідчення у справі можуть бути ключовими для кваліфікації провини Олени Зайцевої, бо керування авто у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння збільшує покарання.

Водночас в ході слідства не було ґрунтовно доведено стан дівчини, хоча спочатку повідомлялося, що вона вживала наркотики, а Олена Зайцева це заперечила та вказала, що приймала заспокійливі ліки.

Нагадаємо,  Олена Зайцева розчавила "Лексусом" на зупинці 6 людей. Наразі тривають суди у цій справі, поряд із Оленою Зайцевою, яка проїхала перехрестя на червоне світло та, за першими заявами від правоохоронців та експертів, була під впливом наркотиків, на ліві підсудних перебуває також Геннадій Дронов, авто якого зіштовхнулося із "Лексусом". Прогнозують, що Олена Зайцева отримає 7 років в’язниці, а Геннадій Дронов - 10.