Валерій Ананьєв не висуває претензій до поліції за затримання під час презентації книги

09:43, 11.09.2018
Валерій Ананьєв не висуває претензій до поліції за затримання під час презентації книги

Валерій Ананьєв під час війни служив у 25-й бригаді (фото: Валера Ананьев / Facebook)

Ветеран АТО та тревел-блогер Валерій Ананьєв прокоментував своє несподіване затримання у Дніпрі за лічені хвилини до початку презентації книги.

Надранок 11 вересня Валерій Ананьєв повідомив, що суд із обрання запобіжного заходу відбудеться близько полудня.

"Наразі я знаходжусь у відділку. Телефон при мені", - написав він та додав, що пост писати не збирався, але заяви правоохоронців змушують його відповідати.

"Скажімо так: офіційні пояснення поліції є занадто зручними. Важко зрозуміти як може публічна особа переховуватися від слідства", - написав він.

При цьому ветеран АТО відзначив, що, на відміну від поліції, лити бруд на правоохоронців не буде.

"Я чудово розумію: якби 200 людей, які зібралися на 3-му поверсі бібліотеки, дізналися, що мене затримує на першому поверсі група людей у штатському, могло статися багато поганих речей. Тому поліціанти діяли адекватно ситуації, наскільки взагалі може бути адекватним затримання автора книги в бібліотеці", - додав він.

Нагадаємо, Валерій Ананьєв - автор книги "Сліди на дорозі", про життя, війну, стосунки та подорожі. З презентаціями видання він вже побував Запоріжжі та Харкові.

Презентація у Дніпрі пішла не за планом - автора затримали.

"Сиджу в наручниках в машині поліції. Прошу у всіх вибачення. Презентації на буде. Везуть у відділ поліції у Новомосковськ", - написав він у Facebook.

Згодом представниця прес-служби поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська на запит журналістів 5.UA розповіла про причини затримання Валерія Ананьєва.

"Так, його доправили до відділення поліції. В ході проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за ч.2 ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Пан Ананьєв чудово знає причину затримання. Його доправлено до відділку для проведення слідчих дій у кримінальному провадженні. В нас є ухвала суду, наразі його ознайомлюють з усіма документами", - сказала Ганна Страчевська.

На Facebook-сторінці Валерія Ананьєва висувають версії щодо причин затримання, і головна із них - бійка дворічної давнини.



Варто відзначити, що Валерій Ананьєв за час розслідування міг безперешкодно подорожувати Україною та закордон. Чому правоохоронці вирішили його затримувати саме під час презентації у Дніпрі не повідомляється.