У Шполі троє французів врятували на ставку 6-річного Богдана

11:14, 08.08.2018
У Шполі троє французів врятували на ставку 6-річного Богдана

Французи Франк Лапуяде, Крістель Мальвезін та Бенуа Моро врятували маленького українця (facebook.com)

На Черкащині у місті Шпола троє жителів Франції - Франк Лапуяде, Крістель Мальвезін та Бенуа Моро - витягли із місцевого ставка 6-річного хлопчика, який пішов на дно. 
 
Як повідомив "Україні молодій" речник Головного управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко, французи приїхали до Шполи аби допомогти налагодити на місцевому насіннєвому заводі виробничу лінію. 
 
Вони знаходилися неподалік ставка, де увечері купалися діти віком від 6 до 8 років. У водоймі вони були без дорослих. 
 
"Раптом, потрапивши на глибину, один із дітлахів почав тонути. Перелякані діти кричали та кликали на допомогу. Ті крики й почули французи", - розповідає Костянтин Петрович.
 
За його словами, іноземці діяли швидко та фахово. Чоловіки миттєво пірнули на глибину і  знайшли там дитину та підняли її на поверхню. Хлопчик не подавав ознак життя. 
 
Вже на березі вони почали робити йому штучне дихання та непрямий масаж серця. 
 
"Коли на місце події прибула бригада швидкої медичної допомоги, французи вже зуміли повернути хлопчика до життя, у нього з‘явився пульс і він почав самостійно дихати", - додав Костянтин Проценко. 
 
Він каже, що малого, який був у важкому стані терміново доставили до реанімаційного відділення Шполянської центральної районної лікарні.
 
Рятівники місцевого підрозділу ДСНС подякували французам за небайдужість та професійний порятунку дитини. 
 
За словами француженки Крістель, врятувати дитину їм вдалося завдяки спеціальним курсам першої медичної допомоги, які вони усі пройшли у Франції під час підготовки волонтерів в місцевому пожежному підрозділі. 
 
Наразі життя хлопчика поза небезпекою. З реанімації його вже перевели до дитячого відділення. Малий уже спілкується з лікарями і називає себе Богданом Сергійовичем.
 
Як повыдомляла "УМ", в акваторії Каховського водосховища на Іванівських островах біля міста Енергодар ледве врятували жінку та її доньку, які відпочивали на природі