Гройсман зробив невідкладне подання на звільнення міністра фінансів Данилюка

13:30, 06.06.2018
Гройсман зробив невідкладне подання на звільнення міністра фінансів Данилюка

Олександр Данилюк та Володимир Гройсман на засіданні уряду (фото: РБК-Україна)

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зробив невідкладне подання до Верховної Ради щодо звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це він Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Після спровокованого ним конфлікту на засіданні Уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати", - пояснив про причини такого кроку Володимир Гройсман.

Він додав, що Олександр Данилюк не пішов на поступки у конфліктній ситуації.

"Я не бачу можливості для нього і далі залишатись в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання", - додав прем’єр-міністр.

Конфлікт між Володимиром Гройсманом та Олександром данилюком спалахнув на засіданні уряду минулого тижня.

Олександр Данилюк вимагав призначити своєю заступницею Яну Бугримову та припинити тиск на нього з боку "команди Порошенка", які лобіюють йому в заступники інших осіб.

Після цього Олександр Данилюк написав листа-скаргу до послів "Великої сімки", у якій поскаржився на неможливість проводити незалежну кадрову політику.

Олександр Данилюк напередодні заявив, що сам у відставку не піде, а Володимир Гройсман не зацікавлений у його відставці.