У Черкасах застрелили депутата облради від ВО «Батьківщина» Сергія Гуру (фото, відео)

07:24, 25.05.2018
У Черкасах застрелили депутата облради від ВО «Батьківщина» Сергія Гуру (фото, відео)

Сергій Гура загинув після атаки колишнього охоронця (фото із соцмереж)

У Черкасах вчора, 24 травня, у власному офісі по вулиці Хрещатик, 221, було вбито 49-річного депутата обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Гуру, який був заступником міського голови у 2007-2010 роках.

Чоловік загинув на місці події від двох пострілів із пістолета. Кулі влучили в голову та руку.

Нападником виявився черкащанин Микола Гончар, який працював на підприємстві Сергія Гури і свого часу був його охоронцем. З пораненнями, отриманими від нинішнього охоронця депутата, нападник у лікарні.

«О 18 годині нам надійшла інформація, що в офіс по вулиці Хрещатик, 221 увірвався чоловік, з пістолетом і двома гранатами, закрився та погрожує підірвавши будівлю. Наші патрульні виїхали на місце події та перекрили вулицю», – повідомила «Україні молодій» Зоя Вовк, прес-секретар патрульної поліції в Черкаській області.

За її словами, на місці події миттєво прибули спецпризначенці, виїхали рятувальники та бригада швидкої. Туди приїхав і начальник ГУНП у Черкаській області Валерій Лютий.



Як повідомляє сьогодні на сайті Нацполіції її глава Сергій Князєв, зловмисник зачинився всередині офісу і не висував жодних вимог. Правоохоронці ввели в дію спеціальну поліцейську операцію «Заручник», а найближчий спецпідрозділ КОРД з Кропивницького підняли по тривозі та направили до Черкас.

«Почувши звуки пострілів у приміщенні, керівники операції прийняли рішення про проведення активних дій. Начальник поліції Черкащини запропонував себе в якості заручника в обмін на людей, які могли знаходитися у приміщенні. Наблизившись до вхідних дверей, де перебував озброєний злочинець, він за допомогою спецпідрозділу затримав правопорушника», – повідомив Сергій Князєв.

Водночас Голова Нацполіції відзначив грамотність дій правоохоронців, оскільки під час огляду приміщення поліцейські виявили і знешкодили розтяжку, яка складалася з бойової гранати Ф-1.

«Якби вона не була своєчасно виявлена, то ті працівники поліції, які проникли в приміщення, загинули б або отримали важкі тілесні ушкодження», – наголошує Сергій Князєв.



За його словами, затриманий правоохоронцями зловмисник наразі перебуває у лікарні під цілодобовим озброєним конвоєм. Його стан стабільний.

«Обставини, мотиви, а також те, що спонукало чоловіка вчинити це правопорушення, ми з’ясуємо у найкоротший час. Наразі поліція Черкаської області проводить розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство. Водночас слідчі врахують фактор захоплення заручників, а також додатковий епізод – встановлення розтяжки, який кваліфікуватиметься як замах на вбивство працівників поліції», – зазначає Сергій Князєв.



Увага, кадри, що можуть шокувати.