Екс-депутат Дмитро Крючков затриманий у Німеччині за підозрою у розкраданні на «Запоріжжяобленерго»

19:38, 27.04.2018
Екс-депутат Дмитро Крючков затриманий у Німеччині за підозрою у розкраданні на «Запоріжжяобленерго»

Дмитро Крючков (фото: Українська правда)

Колишній депутат Верховної Ради Дмитро Крючков затриманий у Німеччині під час перевірки документів.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що Дмитро Крючков близько року переховувався від українських правоохоронців, адже його розшукує набу. Зі інформацією видання, спіймали бізнесмена 14 квітня під час перевірки документів на кордоні із Австрією, яку ввели через наплив мігрантів до країн Євросоюзу.

Він підозрюється у розкраданні сотень мільйонів гривень компанії «Запоріжжяобленерго» під час оборудки із боргами заводу Дмитра Фірташа.

Дмитро Крючков у 2006 році став депутатом від «Блоку Юлії Тимошенко», але згодом вийшов із цієї франкції та став підтримувати «регіоналів». Під час дочасних виборів у 2007 році він не отримав депутатського мандату, а згодом подався у бізнес. Його холдинг "Енергомережа" особливо "розквітнув" у 2015 році.

Тоді ж, наприклад, "Енергомережа" відзначилася обородкую із боргами "Запорізького титано-магнієвого комбінату", співвласником якого був Дмитро Фірташ, перед "Запоріжжяобленерго", у результаті чого державна компанія понесла значні збитки. У цій справі, відповідно до судових рішень, і проводилося розслідування, у результаті якого Дмитро Крючков потрапив до списку осіб, які розшукуються правоохоронцями.