Ігоря Гужву оголосили в розшук

07:40, 13.02.2018
Ігоря Гужву оголосили в розшук

Головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву, який попросив у Австрії політичного притулку, оголосили в розшук як особу, яка ухиляється від слідства. Адвокати Гужви кажуть, що він повернеться в Україну 20 лютого. Про таке рішення клопотала прокуратура. Її представники стверджували, що Гужва ухиляється від слідства, повідомляє 5 канал.
 
"Загальний розшук передбачений КПК: особу, яка ухиляється від слідства, оголошують в розшук. Коли встановлять місцезнаходження, його затримають", - сказав прокурор.
 
Водночас адвокати Гужви заявляли, що їхній підзахисний лікується за кордоном і приїде в Україну 20 лютого.
 
"Я вважаю, що це передчасно. І суду були надані всі довідки про те, що зараз він лікується. Тому це рішення передчасне", - запевняє адвокат Гужви Олена Клименко.
 
Як відомо, в кінці січня головний редактор інтернет-видання Страна.ua Ігор Гужва виїхав з України до Відня і попросив у влади Австрії політичного притулку.
 
Раніше в ГПУ заявили, що мають намір просити про екстрадицію Гужви.
 
Нагадаємо, Ігоря Гужву звинувачували у вимаганні. Народний депутат від фракції Радикальна партія Дмитро Лінько заявив, що редакція інтернет-видання Страна.ua вимагала від нього грошей за нерозміщення компрометуючих матеріалів.