ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні

08:10, 24.01.2018
ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні

Марія Іонова під час виступу в ПАРЄ (Iryna Gerashchenko / Facebook)

Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні.

Про це 23 січня повідомила Ірина Геращенко, заступниця Голови Верховної Ради та представниця України в ПАРЄ.

"В резолюції вперше згадується й проголосований минулого тижня ВР закон про реінтеграцію як такий, який фіксує правду - що сьогодні Донбас окупований РФ, що РФ є країною-агресором . Це поправка украінської делегації", - написала Ірина Геращенко.

Вона не змогла виступити під час дебатів, але позицію України представила Марія Іонова.

"Марії і колегам вдалося донести залі детальну і повну інормацію про безпекову і гуманітарну ситуацію, про недопуск гуманітарних місій, катування , насильство, сексуальні злочини, тортури на окупованих Росією територіях, про систематичне порушення прав людини на Донбасі і Криму", - зазначила Ірина Геращенко.

Вона відзначила, що були прийняті всі інші українські поправки, які стосуються вимоги до Росії та підконтрольних Кремлю терористів негайного звільнення заручників, неприпустимості порушення їх прав.

"Символічно, що в день, коли в ПАРЄ лазили російські емісари, в нашій резолюціі зафіксована вимога до РФ виконати всі попередні резолюціі по правам людини в Криму і на Донбасі, по неприйнятності анексії і окупації", - резюмувала українська депутатка.