Ураган «Нейт» вдарив по узбережжю Луїзіани (фото)

15:18, 08.10.2017
Ураган «Нейт» вдарив по узбережжю Луїзіани (фото)

Ураган "Нейт" наробив біди у Мексиканській затоці.

Сильні вітри, зливи і штормові хвилі приніс на узбережжя Мексиканської затоки ураган "Нейт", який вдарив по узбережжю біля гирла річки Міссісіпі в американському штаті Луїзіана в ніч на неділю.

 

Про це повідомляють ЗМІ США у неділю.

 

При цьому, швидкість вітру під час урагану «Нейт» сягнула понад 130 км/год.

 

 

Штати Луїзіана, Міссісіпі, Алабама та частини Флориди ухвалили розпорядження про евакуацію на тлі побоювань про затоплення.

 

 

Напередодні через ураган "Нейт" загинуло щонайменше 25 людей в Нікарагуа, Коста-Ріці та Гондурасі. Під час наближення до узбережжя США шторм посилився до урагану першої категорії.

 

Хоча цей ураган і не такий сильний, як попередні "Марія" та "Ірма", влада попередила про загрозу підтоплення низинних районів.

 

 

У штаті Алабама, губернатор Кей Іві, закликав мешканців районів, що потерпають від сильних вітрів та штормових хвиль, вжити заходів безпеки. Тоді як на узбережжі Мексиканської затоки закрили п'ять портів.

 

Більшість нафтових і газових платформ у Мексиканській затоці евакуювали своїх співробітників і зупинили виробництво напередодні шторму.

 

Губернатор штату Луїзіана Джон Бел Едвардс оголосив про надзвичайний стан, заявивши, що були мобілізовані понад 1000 нацгвардійців. Частину відправили слідкувати за водовідливними насосами.

 

У Новому Орлеані оголосили комендантську годину у тих районах, звідки евакуювали жителі.

 

Раніше у п'ятницю ураган "Нейт" зачепив мексиканський півострів Юкатан, на якому розташовані популярні курорти Канкун і Плайя-дель-Кармен.

 

У Центральній Америці "Нейт" викликав зсуви і повені, що стали результатом проливних дощів; там заблоковані багато автодоріг, зруйновані мости, пошкоджені будинки.

 

Тисячі жителів Нікарагуа, Гондурасу провели минулу ніч у притулках. Близько 400 тисяч осіб в Коста-Риці залишилися без водопостачання.