Під Верховною Радою мітингувальники проти законів Порошенка по Донбасу підпалили димові шашки

12:46, 05.10.2017
Під Верховною Радою мітингувальники проти законів Порошенка по Донбасу підпалили димові шашки

Вхід до Верховної Ради на півхвилини окутав дим (скріншот відео)

Під Верховною Радою проходить мітинг політичних сил правого спрямування - "Національного корпусу" та ВО "Свободи", на якому активісти запалили димові шашки перед шеренгою Національної гвардії, яка охороняла вхід до парламенту.

Відео того, як клуби диму затягли площе перед Верховною Радою опублікувала журналістка Тетяна Висоцька у Facebook.

Вона відзначила, що "димовух" підпалили активісти, які стоять у колоні "Національного корпусу".

При цьому помітно, що бійці Національної гвардії не намагаються заблокувати тих. хто палить піротехніку.

Коли дим розсіявся, з-за рогу парламенту підійшло підгріплення: близько 20 бійців Національної гвардії вишикувалися додатковою шеренгою перед Верховною Радою.




Нагадаємо, "Національний корпус" та ВО "Сводоба" спільно протестують проти законів про реінтеграцію Донбасу.

У середу, 4 жовтня, Порошенко вніс на розгляд парламенту два законопроекти - "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" та "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Як повідомляє УНІАН, після швидкого розгляду в комітеті національної безпеки та оборони, президентські законопроекти винесли на розгляд Верховної Ради.

Так, до порядку денного було включено президентський законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№7163) та альтернативні до нього: законопроект депутатів від “Самопомочі” про особливості держполітики із забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями (№7163-1) і законопроект позафракційних депутатів-”свободівців” щодо заходів, спрямованих на відновлення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей (№7163-2).

За включення цих законопроектів з другої спроби проголосували 232 народних депутата із 343, зареєстрованих у сесійній залі.

Також до порядку денного було включено президентський законопроект про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей (№7164) і альтернативний до нього законопроект депутатів від ВО ”Свобода” щодо відновлення дії Конституції України та Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” в окремих районах Донецької та Луганської областей (№7164-1).

За включення цих законопроекті проголосували 253 народних депутата із 359, зареєстрованих у сесійній залі.

Перед голосуванням голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що коаліція вимагає, аби депутати ці законопроекти сьогодні “проголосували за включення до порядку денного сесії, а після обіду розглянули”.

Як повідомляла "УМ", зранку 5 жовтня автобус Національної гвардії, який рухався в колоні, потрапив у ДТП. У результаті аварії загинув нацгвардієць, травми отримали 8 осіб.